Cous­cous­sa­la­de met kap­per­tjes en pis­ta­che­noot­jes

Deze couscoussalade is extra fris door de munt, citroenmayo en granaatappelpitjes.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze couscoussalade is extra fris door de munt, citroenmayo en granaatappelpitjes. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een platte schaal en laat 30 min. afkoelen.
  2. Schil ondertussen de komkommer met een dunschiller en snijd hem overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in repen van een 1⁄2 cm breed. Snijd de repen in blokjes.
  3. Giet de kappertjes af en bewaar een halve eetlepel van het kappertjesvocht per eetlepel mayonaise. Snijd de munt in reepjes. Hak de noten grof. Meng de komkommer, kappertjes en munt door de couscous.
  4. Meng de mayonaise met de yoghurt en het kappertjesvocht. Roer door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pistachenoten en granaatappelpitjes.

variatietip:

Je kunt de citroenmayonaise ook vervangen door gewone mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met kap­per­tjes en pis­ta­che­noot­jes

1
1
  • 200 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een platte schaal en laat 30 min. afkoelen.

2
2
  • 1 komkommer

Schil ondertussen de komkommer met een dunschiller en snijd hem overlangs doormidden.

3
3

Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in repen van een 1⁄2 cm breed. Snijd de repen in blokjes.

4
4
  • 100 g kappertjes
  • 15 g munt
  • 95 pistachenoten

Giet de kappertjes af en bewaar een halve eetlepel van het kappertjesvocht per eetlepel mayonaise. Snijd de munt in reepjes. Hak de noten grof.

5
5

Meng de komkommer, kappertjes en munt door de couscous.

6
6
  • 2 el citroenmayonaise
  • 2 el yoghurt

Meng de mayonaise met de yoghurt en het kappertjesvocht. Roer door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 120 g granaatappelpitjes

Bestrooi met de pistachenoten en granaatappelpitjes.

variatietip:

Je kunt de citroenmayonaise ook vervangen door gewone mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.