Ge­roos­ter­de pa­pri­ka met gei­ten­kaas en pis­ta­che

Een overheerlijke dip voor georganiseerde types: deze kun je namelijk al een dag van tevoren maken.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Een overheerlijke dip voor georganiseerde types: deze kun je namelijk al een dag van tevoren maken. 5 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat ondertussen de paprika uitlekken. Maal de paprika, geitenkaas en 2/3 van de pistachenoten in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Hak de rest van de pistachenoten grof. Schep het paprika-kaasmengsel in een schaal, garneer met de gehakte pistachenoten en besprenkel met de olie.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden basilicum.

Tip:

De rest van de pistacheolie is heerlijk over salades, gegrilde groenten of om brood in te dippen.

bewaartip:

Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden pistachenoten apart. Garneer vlak voor het serveren.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde paprika met geitenkaas en pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pa­pri­ka met gei­ten­kaas en pis­ta­che

1
1
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 465 g geroosterde gele paprika's

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat ondertussen de paprika uitlekken.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 250 g geitenkaas naturel 55+

Maal de paprika, geitenkaas en 2/3 van de pistachenoten in de keukenmachine. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 2 el pistacheolie

Hak de rest van de pistachenoten grof. Schep het paprika-kaasmengsel in een schaal, garneer met de gehakte pistachenoten en besprenkel met de olie.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden basilicum.

bewaartip:

Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden pistachenoten apart. Garneer vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.