Zalm­bur­ger met avo­ca­do

Mét zelfgemaakte spinaziepesto op de broodjes.

(436)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mét zelfgemaakte spinaziepesto op de broodjes. 4 personen
2 436

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalm in stukken. Doe met de helft van de spinazie in een kom. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de mosterd, peper en eventueel zout toe aan de kom. Pureer met de staafmixer. Vorm met natte handen 4 ballen van het zalmmengsel en duw plat.
  2. Verhit 1 el olie uit het bakje met witte kaas in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege en voeg weer 1 el olie uit het bakje toe.
  3. Pureer 100 g spinazie en de witte kaas met de rest van de olie uit het bakje en de kappertjes tot een pesto. Breng op smaak met peper.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de meergranenbollen open en besmeer de onderste helften met spinaziepesto. Verdeel de spinazie erover en leg de visburgers en avocado erop. Dek af met de bovenkanten van de bollen en serveer de rest van de pesto apart erbij.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zalmburger met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­bur­ger met avo­ca­do

1
1
  • 300 g zalmfilet
  • 150 g spinazie
  • 175 cannellinibonen
  • 2 tl dijonmosterd

Snijd de zalm in stukken. Doe met de spinazie in een kom. Laat de bonen uitlekken en voeg met de mosterd, peper en eventueel zout toe aan de kom.

2
2

Pureer met de staafmixer. Vorm met natte handen 4 ballen van het zalmmengsel en duw plat.

3
3

Verhit 1 el olie uit het bakje met witte kaas in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

4
4

Keer halverwege en voeg weer 1 el olie uit het bakje toe.

5
5
  • 100 g spinazie
  • 90 g witte kaas in olie
  • 2 el kappertjes

Pureer de spinazie en witte kaas met de rest van de olie uit het bakje en de kappertjes tot een pesto. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7
  • 4 meergranenbollen

Snijd de meergranenbollen open en besmeer de onderste helften met spinaziepesto.

8
8
  • 50 g spinazie

Verdeel de spinazie erover en leg de visburgers en avocado erop. Dek af met de bovenkanten van de bollen en serveer de rest van de pesto apart erbij

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.