Spelt­pas­ta met avo­ca­do en zalm

Dit frisse pastagerecht kun je iedereen voorzetten: het zit bomvol gezonde vetten én de pasta is van spelt.

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Dit frisse pastagerecht kun je iedereen voorzetten: het zit bomvol gezonde vetten én de pasta is van spelt. 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aan wijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 1 el van de olie.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in 8 repen.
  3. Meng 1 el van de olie met de baharat en verdeel over de zalm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Gril de laatste 5 min. de avocado mee. Keer halverwege.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bimi en de knoflook 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de zalm in stukjes en meng met de pasta en het citroenrasp door de groenten. Serveer met de avocado.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bosui.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Speltpasta met avocado en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­pas­ta met avo­ca­do en zalm

1
1
  • 250 g speltpenne
  • 1 el olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de olie.

2
2
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 200 g bimi

Snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in 8 repen.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 1 el baharat
  • 300 g zalmfilet

Meng de olie met de baharat en verdeel over de zalm.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Gril de laatste 5 min. de avocado mee. Keer halverwege.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de bimi en knoflook 2 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

8
8
  • 400 g wilde spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de zalm in stukjes en meng met de pasta en het citroenrasp door de groenten. Serveer met de avocado.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.