Ont­bijt­bur­ger met spek en avo­ca­do

En een gebakken eitje mag natuurlijk niet ontbreken op dit verwenbroodje!

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt En een gebakken eitje mag natuurlijk niet ontbreken op dit verwenbroodje! 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook fijn en meng door de zuivelspread. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in delen in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier en bak in het achtergebleven bakvet de eieren. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.
  2. Verhit de grillpan. Snijd de bollen doormidden en gril de snijkanten 2 min.
  3. Bestrijk de onderste helften van de bollen met het bieslookmengsel. Beleg met de sla, spek, avocado, ei en alfalfa. Bestrooi met (versgemalen) peper. Leg de andere helften van de bollen erop.

combinatietip:

Ook lekker: vervang het gebakken spek door gerookte zalm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 770 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Ontbijtburger met spek en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­bur­ger met spek en avo­ca­do

1
  • 13 g bieslook
  • 200 g zuivelspread light

Snijd de bieslook fijn en meng door de zuivelspread.

2
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in delen in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier en bak in het achtergebleven bakvet de eieren.

3
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.

4
  • 4 meergranenbollen

Verhit de grillpan. Snijd de bollen doormidden en gril de snijkanten 2 min.

5
  • 75 g rucolaslamelange
  • 20 alfalfa

Bestrijk de onderste helften van de bollen met het bieslookmengsel. Beleg met de sla, spek, avocado, ei en alfalfa. Bestrooi met (versgemalen) peper.

6

Leg de andere helften van de bollen erop. Lekker!

combinatietip:

Ook lekker: vervang het gebakken spek door gerookte zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.