Quinoa met gra­pe­fruit, peer en gei­ten­kaas

Powersalade: quinoa bevat eitwitten, vezels en mineralen. Extreem voedzaam en extreem lekker!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Powersalade: quinoa bevat eitwitten, vezels en mineralen. Extreem voedzaam en extreem lekker! 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met zout. Doe in een schaal en meng de wasabimayonaise erdoor.
  2. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil de parten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de quinoa.
  3. Snijd de rode schil en het wit van de grapefruits, zodat de partjes bloot komen te liggen. Snijd met een scherp mesje los uit de vliesjes. Voeg de helft van de partjes toe aan de quinoa.
  4. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Voeg met de rucola toe aan de quinoa en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de geitenkaas in plakjes van ½ cm en leg met de rest van de grapefruit op de quinoa. Lekker met een groenteburger.

Tip:

Liever iets minder pittige rucola? Kies dan voor de biologische rucola (zakje 40 g, AH Biologisch).

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met grapefruit, peer en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met gra­pe­fruit, peer en gei­ten­kaas

1
1
  • 275 g 3 kleuren quinoa
  • 2 el wasabimayonaise

Kook de quinoamix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met zout. Doe in een schaal en meng de wasabimayonaise erdoor.

2
2
  • 2 handperen

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil de parten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de quinoa.

3
3
  • 2 grapefruits

Snijd de rode schil en het wit van de grapefruits, zodat de partjes bloot komen te liggen.

4
4

Snijd met een scherp mesje los uit de vliesjes. Voeg de helft van de partjes toe aan de quinoa.

5
5
  • 15 g munt
  • 40 g pittige rucola

Snijd de muntblaadjes in reepjes. Voeg met de rucola toe aan de quinoa en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 150 g tendre bûche (geitenkaas)

Snijd de geitenkaas in plakjes van ½ cm en leg met de rest van de grapefruit op de quinoa. Lekker met een groenteburger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.