Ge­gril­de pa­pri­ka’s in het zuur

Door de paprika’s luchtdicht en in zuur te bewaren, zijn ze lekker lang houdbaar.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Door de paprika’s luchtdicht en in zuur te bewaren, zijn ze lekker lang houdbaar. 8 personen
4 1

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote glazen pot of weckfles (750 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem ze uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.
  2. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen en doe het vruchtvlees in de grote glazen pot.
  3. Plet en pel de knoflook. Breng samen met het water, de azijn, suiker en rozemarijn aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en schenk over de paprika’s. Sluit de pot af met een deksel. Laat minimaal 24 uur staan tot gebruik.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 11 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags

Gegrilde paprika’s in het zuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de pa­pri­ka’s in het zuur

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 rode paprika's
  • 3 gele paprika's

Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min.

3
3

Neem ze uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.

4
4

Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen en doe het vruchtvlees in de grote glazen pot.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml kraanwater
  • 150 ml wittewijnazijn
  • 50 g suiker
  • 8 g rozemarijn

Plet en pel de knoflook. Breng samen met het water, de azijn, suiker en rozemarijn aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en schenk over de paprika’s.

6
6

Sluit de pot af met een deksel. Laat minimaal 24 uur staan tot gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.