Groen­ten met lau­rier, kruid­na­gel en pe­per op zuur

Deze groenten zijn een heerlijke antipasto, maar ook erg lekker als bijgerecht bij forel en kip.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze groenten zijn een heerlijke antipasto, maar ook erg lekker als bijgerecht bij forel en kip. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peen en snijd in repen van 2 cm lang en ½ cm dik. Maak de paprika schoon en snijd in repen.
  2. Maak de haricots verts schoon en doe met de peen, paprika, azijn, suiker, specerijen en het zout in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
  3. Kneus ondertussen de naaldjes van de rozemarijn met het lemmet van een mes. Neem de pan van het vuur en roer de olie en rozemarijn erdoor. Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Serveer bij kip of forel.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.019 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­ten met lau­rier, kruid­na­gel en pe­per op zuur

1
1
  • 400 g winterpeen
  • 150 g groene paprika's

Schil de peen en snijd in repen van 2 cm lang en ½ cm dik. Maak de paprika schoon en snijd in repen.

2
2
  • 150 g haricots verts
  • 600 ml kruidenazijn
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 4 laurierblaadjes
  • 10 4-seizoenen peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • 10 g zout

Maak de haricots verts schoon en doe met de peen, paprika, azijn, suiker, specerijen en het zout in een pan met dikke bodem.

3
3

Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.

4
4
  • ½ bakje rozemarijn
  • 150 ml olijfolie

Kneus ondertussen de naaldjes van de rozemarijn met het lemmet van een mes. Neem de pan van het vuur en roer de olie en rozemarijn erdoor.

5
5

Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Serveer bij kip of forel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.