Strom­bo­li

Leuk voor een kinderverjaardag: opgerolde pizza. Hoef je ook nog eens weinig voor te doen!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Leuk voor een kinderverjaardag: opgerolde pizza. Hoef je ook nog eens weinig voor te doen! 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol het deeg uit de pizzakit uit op een met bakpapier beklede bakplaat en trek het aan alle kanten iets verder uit. Verdeel de tomatensaus uit de pizzakit erover.
  2. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over het deeg. Snijd de gehaktballetjes en mozzarella in plakjes en verdeel over de spinazie. Bestrooi met de oregano.
  3. Rol het deeg op, eventueel met behulp van het bakpapier, en leg de rol met de naad naar beneden op het bakpapier. Bak de stromboli in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Giet na 20 min. het vrijgekomen vocht van de bakplaat, zodat ook de onderkant van de rol gaar en knapperig wordt. Serveer op een brood- of snijplank en snijd aan tafel in stukken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.435 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Stromboli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Strom­bo­li

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 1 pizzakit

Rol het deeg uit de pizzakit uit op een met bakpapier beklede bakplaat en trek het aan alle kanten iets verder uit.

3
3

Verdeel de tomatensaus uit de pizzakit over het deeg.

4
4
  • 450 g spinazie

Doe de spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over het deeg.

5
5
  • 200 g Hollandse gehaktballetjes
  • 125 g mozzarella
  • 2 tl oregano

Snijd de gehaktballetjes en mozzarella in plakjes en verdeel over de spinazie. Bestrooi met de oregano.

6
6

Rol het deeg op, eventueel met behulp van het bakpapier, en leg de rol met de naad naar beneden op het bakpapier.

7
7

Bak de stromboli in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

8
8

Giet na 20 min. het vrijgekomen vocht van de bakplaat, zodat ook de onderkant van de rol gaar en knapperig wordt.

9
9

Serveer op een brood- of snijplank en snijd aan tafel in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.