Snel­le piz­za

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette beetgaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit het pak pizzadeeg. Snijd de ham in reepjes en beleg de pizza met de ham. Halveer de tomaten. Verdeel de courgette, tomaten (met het snijvlak naar boven) en de mozzarella erover. Breng op smaak met de oregano, peper en zout. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Verdeel voor een kruidig en mooi Italiaans accent na het bakken een handvol rucolasla over de warme pizza.

video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Snelle pizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie

Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette beetgaar.

3
3
  • 1 pak pizzadeeg met potje tomatensaus

Laat uitlekken op keukenpapier. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pizzadeeg maken

Instructievideo

02:19 min.

4
4
  • 150 g gerookte achterham

Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit het pak pizzadeeg. Snijd de ham in reepjes en beleg de pizza met de ham.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes

Halveer de tomaten. Verdeel de courgette, tomaten (met het snijvlak naar boven) en de mozzarella erover.

6
6
  • 2 tl gedroogde oregano

Breng op smaak met de oregano, peper en zout. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Verdeel voor een kruidig en mooi Italiaans accent na het bakken een handvol rucolasla over de warme pizza.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.