Can­nel­li­ni­bo­nen met licht­zoe­te ven­kel en worst

Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen. 4 personen
4 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
  2. Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
  3. Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.
  4. Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.
  5. Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.

serveertip:

Voeg aan tafel naar smaak meer citroensap toe.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­li­ni­bo­nen met licht­zoe­te ven­kel en worst

1
  • 2 tenen knoflook
  • 4 kalfssaucijzen

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen.

2
  • 2 el olijfolie
  • ½ el venkelzaad

Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.

3

Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

4
  • 1 venkelknol

Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes.

5
  • 2 takjes rozemarijn

Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.

6
  • 800 g cannellinibonen

Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg toe aan het worstmengsel en warm 3 min. mee.

7
  • 1 citroen

Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.

8

Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij. Lekker!

serveertip:

Voeg aan tafel naar smaak meer citroensap toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.