Can­nel­li­ni­bo­nen met worst

Gekruide stoofschotel uit de oven met aubergine

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gekruide stoofschotel uit de oven met aubergine 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de worst in 10 stukken en knijp de zijkanten een beetje dicht. Verhit de olie in de pan en braad de worst rondom 5 min.
  2. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
  3. Schep de worst uit de pan. Bak in het achtergebleven bakvet de rest van de olie, de aubergine, rozemarijn, komijn en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de wijn, passata en bonen toe. Schep om en leg de worst erop. Doe de deksel op de pan en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer de worst halverwege.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.194 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Cannellinibonen met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­li­ni­bo­nen met worst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g verse worsten
  • 2 el koolzaadolie

Verdeel de worst in 10 stukken en knijp de zijkanten een beetje dicht. Verhit de olie in de pan en braad de worst rondom 5 min.

3
3
  • 3 aubergines
  • 3 takjes rozemarijn

Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

4
4
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl milde paprikapoeder

Schep de worst uit de pan. Bak in het achtergebleven bakvet de rest van de olie, de aubergine, rozemarijn, komijn en paprikapoeder 5 min.

5
5
  • 800 g cannellinibonen
  • 720 ml passata di pomodoro
  • 100 ml rode wijn

Voeg de wijn, passata en bonen toe. Schep om en leg de worst erop.

6
6

Doe de deksel op de pan en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer de worst halverwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.