Vi­tel­lo ton­na­to

Chic voorgerecht met vlees én vis: een feestje op tafel!

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Chic voorgerecht met vlees én vis: een feestje op tafel! 6 personen
2 89

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vleesthermometer
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de fricandeau droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter en olie in een braadpan, leg het vlees erin en bak in 4 min. rondom bruin. Schenk de wijn en het warme water erbij. Snijd de wortel en bleekselderij in plakken. Voeg toe en bak in ca. 20 min. rosé of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer het vlees af en toe.
  2. Snijd partjes van de citroen naar het aantal personen en pers de rest van de vrucht uit en laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Pureer de ansjovis met de tonijn, mayonaise en kappertjes tot een bijna gladde saus.
  3. Neem het vlees uit de pan. Laat 10 min. rusten op een snijplank. Snijd de peterselie fijn. Voeg 5 el stoofvocht toe aan de tonijnsaus. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Snijd het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kappertjes en de peterselie. Garneer met een partje citroen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.305 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Vitello tonnato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vi­tel­lo ton­na­to

1
1
  • 900 g kalfsfricandeau

Dep de fricandeau droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml droge witte wijn
  • 75 ml heet water

Verhit de boter en olie in een braadpan, leg het vlees erin en bak in 4 min. rondom bruin. Schenk de wijn en het water erbij.

3
3
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij

Snijd de wortel in dikke plakken en de bleekselderij in stukken.

4
4

Voeg de bleekselderij en wortel toe aan het vlees en bak in ca. 20 min. rosé of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer af en toe.

5
5
  • 1 citroen
  • 2 ansjovisfilets
  • 160 g tonijn in olijfolie

Snijd partjes van de citroen naar het aantal personen en pers de rest van de vrucht uit. Laat de ansjovis en tonijn uitlekken.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 4 el olijfmayonaise
  • 50 g kappertjes

Pureer de ansjovis met de tonijn, mayonaise en kappertjes tot een bijna gladde saus.

7
7
  • 2 el platte peterselie

Neem het vlees uit de pan. Laat 10 min. rusten op een snijplank. Snijd de peterselie fijn.

8
8

Voeg 5 el stoofvocht toe aan de tonijnsaus. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.

9
9
  • 50 g kappertjes

Snijd het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Schenk de saus erover en bestrooi met de kappertjes en peterselie.

10
10

Garneer met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.