Broc­co­li-zalm­scho­tel

Wij zijn zelf heel tevreden met dit gerecht. Er zit wel een kilo groenten in. En ook nog vette vis: ben jij even goed bezig vandaag.

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wij zijn zelf heel tevreden met dit gerecht. Er zit wel een kilo groenten in. En ook nog vette vis: ben jij even goed bezig vandaag. 4 personen
3 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen en knolselderij samen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de broccoli en dragon toe aan de knoflook en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Verdeel de broccoli en zalm over de bodem van de ovenschaal.
  3. Verhit 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt 5 min. Voeg 250 ml van de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.
  4. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Snijd ⅔ van de dille fijn, houd de rest apart als garnering. Roer het citroenrasp, de fijngesneden dille, peper en eventueel zout door de saus. Schenk over de broccoli in de ovenschaal.
  5. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de rest van de boter, mierikswortel, de rest van de melk, peper en eventueel zout toe en stamp met de pureestamper tot puree. Verdeel de puree over het mengsel in de ovenschaal en bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de dille en serveer met de citroenpartjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-zalmschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-zalm­scho­tel

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 500 g knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken.

3

Kook de aardappelen en knolselderij samen in water met zout in 20 min. gaar.

4
  • 500 g broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min.

5
  • 1 el gedroogde dragon

Voeg de broccoli en dragon toe aan de knoflook en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

6
  • 300 g zalmfilet

Neem de pan van het vuur. Verdeel de broccoli en zalm over de bodem van de ovenschaal.

7
  • 25 g boter
  • 25 g bloem

Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt 5 min.

8
  • 250 ml volle melk

Voeg de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.

9
  • 1 citroen
  • 15 g dille

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Snijd ⅔ van de dille fijn, houd de rest apart als garnering.

10

Roer het citroenrasp, de fijngesneden dille, peper en eventueel zout door de saus. Schenk over de broccoli in de ovenschaal.

11
  • 25 g boter
  • 1 el mierikswortel
  • 100 ml volle melk

Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter, mierikswortel, melk, peper en eventueel zout toe en stamp met de pureestamper tot puree.

12

Verdeel de puree over het mengsel in de ovenschaal en bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.

13

Garneer met de rest van de dille en serveer met de citroenpartjes. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.