Zalm ge­wik­keld in ka­ten­spek met broc­co­li­stamp­pot

Een mooie vis-vleescombi. De citroenrasp geeft dit gerecht een fris tintje.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een mooie vis-vleescombi. De citroenrasp geeft dit gerecht een fris tintje. 2 personen
4 29

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een pan ruim water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de zalmfilet in 2 gelijke stukken, bestrooi met peper en wikkel ze in het katenspek. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm op middelhoog vuur in 6 min. net gaar. Keer halverwege.
  4. Hak ondertussen de hazelnoten fijn en roer ze door de boter. Breng op smaak met zout. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en en pers uit.
  5. Giet de aardappelen en broccoli af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de helft van de hazelnootboter en het citroenrasp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg zo veel kookvocht toe tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  6. Serveer de zalmfilets met de broccolistamppot en de rest van de hazelnootboter.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 43 2016

Zalm gewikkeld in katenspek met broccolistamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm ge­wik­keld in ka­ten­spek met broc­co­li­stamp­pot

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

2
2

Doe in een pan ruim water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.

3
3
  • 400 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in plakjes.

4
4

Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen.

5
5
  • 25 g hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 300 g zalmfilet
  • 50 g katenspek

Snijd de zalmfilet in 2 gelijke stukken, bestrooi met peper en wikkel ze in het katenspek.

7
7

Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm op middelhoog vuur in 6 min. net gaar. Keer halverwege.

8
8
  • 40 g roomboter

Hak ondertussen de hazelnoten fijn en roer ze door de boter. Breng op smaak met zout.

9
9
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en en pers uit.

10
10

Giet de aardappelen en broccoli af, maar vang 1 kopje kookvocht op.

11
11

Stamp met de helft van de hazelnootboter en het citroenrasp met de pureestamper tot een grove puree.

12
12

Voeg zo veel kookvocht toe tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

13
13

Serveer de zalmfilets met de broccolistamppot en de rest van de hazelnootboter.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.