Ja­mie Oli­ver's kip tik­ka mas­sa­la

Jamie gaat op de Indiase toer met deze kruidige kip tikka massala.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Jamie gaat op de Indiase toer met deze kruidige kip tikka massala. 8 personen
3 153

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 barbecuespiesen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kruidnagel, komijn, 1 tl paprikapoeder en 1 tl garam masala in een droge koekenpan zonder olie of boter en rooster de kruiden 1 min. Doe de kruiden in grote kom. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp, -sap, 6 tenen knoflook (uitgeperst), gember, yoghurt en het zeezout toe.
  2. Snijd de kipfilets in stukken van ca. 5 cm. Schep in de kom bij de marinade en wrijf de saus goed in. Snijd de citroenen met schil in partjes. Rijg de kipstukjes afgewisseld met stukjes citroen en stukjes groene pepers op metalen spiesen. Druk ze niet te dicht tegen elkaar aan. Laat de spiesen min. 2 uur (liefst een hele nacht in de koelkast) marineren.
  3. Pel voor de saus de uien en 4 tenen knoflook en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd ook de steeltjes van de koriander (bewaar de blaadjes voor later).
  4. Verhit een scheut olie in een grote braadpan en schep de ui, knoflook, rode peper en koriander erbij. Bak al roerend ca. 20 min. tot de groenten goudbruin zijn. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 1 tl garam masala toe en bak 2 min. mee. Voeg de gemalen amandelen toe en laat ze roosteren. Voeg de tomaten toe, verkruimel er het bouillonblokje over en giet er 300 ml kokend water bij. Laat 5 min pruttelen. Roer de kokosmelk er door en laat de saus 20 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Besprenkel de kipspiesjes met een beetje olie en gril ze in een hete grillpan. Keer regelmatig tot ze rondom goudbruin en krokant zijn. Snijd de stukjes kip van de spiesjes in de saus en houd de stukjes citroen apart. Laat de tikka 2 min. pruttelen terwijl je er met een keukentang naar smaak stukjes citroen boven uitknijpt. Roer er nog een extra scheutje yoghurt door, bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met basmatirijst.

Tip:

Bron: Jamie’s Comfort Food, Jamie Oliver

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Jamie Oliver's kip tikka massala

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­mie Oli­ver's kip tik­ka mas­sa­la

1
1
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl zoet gerookt paprikapoeder
  • 2 tl garam masala

Doe de kruidnagel, komijn, paprikapoeder en garam masala in een droge koekenpan zonder olie of boter en rooster de kruiden 1 min.

2
2
  • 1 citroen
  • 6 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 6 el volle yoghurt
  • 1 tl zeezout

Doe de kruiden in grote kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook uit. Voeg het citroenrasp, -sap, de knoflook, gember, yoghurt en het zeezout toe.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 800 g kipfilet

Snijd de kipfilets in stukken van ca. 5 cm. Schep in de kom bij de marinade en wrijf de saus goed in.

4
4
  • 2 citroenen
  • 3 groene pepers

Snijd de citroenen met schil in partjes. Rijg de kipstukjes afgewisseld met stukjes citroen en stukjes groene pepers op metalen spiesen. Druk ze niet te dicht tegen elkaar aan.

5
5

Laat de spiesen min. 2 uur (liefst een hele nacht in de koelkast) marineren.

6
6
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode peper

Pel voor de saus de uien en knoflook en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

7
7
  • 30 g koriander

Snijd ook de steeltjes van de koriander (bewaar de blaadjes voor later).

8
8
  • 2 el olijfolie

Verhit een scheut olie in een grote braadpan en schep de ui, knoflook, rode peper en koriander erbij. Bak al roerend ca. 20 min. tot de groenten goudbruin zijn.

9
9
  • 6 el gemalen amandelen
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala

Voeg de gemalen koriander, kurkuma, paprikapoeder en garam masala toe en bak 2 min. mee. Voeg de gemalen amandelen toe en laat ze roosteren.

10
10
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 ml kraanwater

Voeg de tomaten toe, verkruimel er het bouillonblokje over en giet er kokend water bij. Laat 5 min pruttelen.

11
11
  • 800 g kokosmelk light

Roer de kokosmelk erdoor en laat de saus 20 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

12
12
  • 1 el olijfolie

Besprenkel de kipspiesjes met een beetje olie en gril ze in een hete grillpan. Keer regelmatig tot ze rondom goudbruin en krokant zijn.

13
13

Snijd de stukjes kip van de spiesjes in de saus en houd de stukjes citroen apart.

14
14

Laat de tikka 2 min. pruttelen terwijl je er met een keukentang naar smaak stukjes citroen boven uitknijpt.

15
15

Roer er nog een extra scheutje yoghurt door, bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met basmatirijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.