Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel en biet

Ook lekker als lunchgerecht.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ook lekker als lunchgerecht. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes.
  3. Meng de olie, bietjes en veldsla door de pasta. Leg de vis erop. Maal er flink wat peper over en bestrooi met de pittenmix. Roer de mierikswortel door de crème fraîche en serveer bij de salade.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

Tip:

Geen pepermakreel? Vervang hem door makreelfilet en versgemalen peper.

video

Ge­rook­te ma­kreel schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met gerookte makreel en biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel en biet

1
1
  • 350 g mini penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 260 g peper makreelfilet

Verwijder ondertussen het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes.

Gerookte makreel schoonmaken

Instructievideo

00:59 min.

3
3
  • 3 el olijfolie frisse citroen
  • 400 g geraspte bietjes
  • 40 g salade pittenmix
  • 150 g veldsla

Meng de olie, bietjes en veldsla door de pasta. Leg de vis erop. Maal er flink wat peper over en bestrooi met de pittenmix.

4
4
  • 2 el mierikswortel
  • 125 ml crème fraîche

Roer de mierikswortel door de crème fraîche en serveer bij de salade.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.