Riso­sa­la­de met ma­kreel, ro­de biet & ru­co­la

Riso, ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in de vorm van rijst. In Italië eten ze het vaak in de soep. Wij in een vrolijk gekleurde salade.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Riso, ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in de vorm van rijst. In Italië eten ze het vaak in de soep. Wij in een vrolijk gekleurde salade. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 lunchbakjes of weckpotten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de pompoenpitten uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng de appel met de biet en mierikswortel. Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pasta met de dressing door de bieten en verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten.
  4. Snijd de rucola grof en verdeel achtereenvolgens de makreel, rucola en pompoenpitten over de bakjes. Sluit de bakjes of potten af en bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast. Schep vlak voor serveren om.

bereidingstip:

Je kunt de salade tot en met stap 3 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met pangrattato.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Risosalade met makreel, rode biet & rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Riso­sa­la­de met ma­kreel, ro­de biet & ru­co­la

1
1
  • 200 g riso (pasta)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 50 g pompoenpitten

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3

Neem de pompoenpitten uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 1 friszoete appel

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

5
5
  • 400 g geraspte bietjes
  • ½ el mierikswortel

Meng de appel met de biet en mierikswortel.

6
6
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 el olijfolie

Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Meng de pasta met de dressing door de bieten en verdeel over de lunchbakjes of weckpotten.

8
8
  • 75 g rucola
  • 260 g gerookte makreelfilet met peper

Snijd de rucola grof en verdeel achtereenvolgens de makreel, rucola en pompoenpitten over de bakjes.

9
9

Sluit de bakjes of potten af en bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast. Schep vlak voor serveren om.

bereidingstip:

Je kunt de salade tot en met stap 3 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met pangrattato.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.