Kro­kan­te kip, groen­te­friet en ap­pel­saus

Holland op z'n best: kip, groentepatat en friszoete appelmoes.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Holland op z'n best: kip, groentepatat en friszoete appelmoes. 4 stuks
2 21

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (30 x 20 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven het midden van de oven in ca. 20 min. knapperig. Schep regelmatig om.
  2. Leg ondertussen de kip in de ovenschaal. Maal de kaaskoekjes met 15 g peterselie, olie en de helft van de noten in de keukenmachine fijn. Verdeel over de kip en druk aan. Zet de friet onder het midden van de oven en bak de kip boven het midden in 10 min. gaar.
  3. Laat de appeltjes uitlekken, vang het sap op. Snijd de appeltjes in gelijke partjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak hierin de appelpartjes met 3 el sap 2 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de appelmoes toe. Laat 2 min. koken. Bestrooi de appelsaus met de rest van de noten en serveer met de krokante kip en friet. Garneer met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Krokante kip, groentefriet en appelsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kip, groen­te­friet en ap­pel­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 600 g groentefriet

Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven het midden van de oven in ca. 20 min. knapperig. Schep regelmatig om.

3
3
  • 300 g kipfilethaasjes

Leg ondertussen de kip in de ovenschaal.

4
4
  • 40 g kaaskoekjes bladerdeeg
  • 15 g platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 30 g walnoten

Maal de kaaskoekjes met de peterselie, olie en noten in de keukenmachine fijn.

5
5

Verdeel over de kip en druk aan. Zet de friet onder het midden van de oven en bak de kip boven het midden in ca. 10 min. gaar.

6
6
  • 350 g gestoofde appeltjes op appelsap

Laat de appeltjes uitlekken, vang het sap op. Snijd de appeltjes in gelijke partjes.

7
7

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak hierin de appelpartjes met 3 el sap 2 min. op hoog vuur.

8
8
  • 390 g appelmoes

Draai het vuur laag en voeg de appelmoes toe. Laat 2 min. koken.

9
9
  • 30 g walnoten
  • 5 g platte peterselie

Bestrooi de appelsaus met de noten en serveer met de krokante kip en friet. Garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.