Tray­ba­ke met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­te­friet en gre­mo­la­ta

Het grote voordeel van traybake: de oven doet al het werk. Jij hoeft alleen even de balletjes te draaien.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het grote voordeel van traybake: de oven doet al het werk. Jij hoeft alleen even de balletjes te draaien. 2 personen
3 3

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met het venkelzaad, zout en peper. Bak in het midden van de oven ca. 35 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de worsten met een scherp mesje open en schep het worstvlees eruit. Draai met vochtige handen 3 balletjes per persoon van het worstvlees. Neem na 20 min. de groente uit de oven en schep om. Leg de gehaktballen erbij en bak nog 15 min.
  3. Maak ondertussen de gremolata. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en de knoflook zeer fijn. Meng samen met de rest van de olijfolie door elkaar. Snijd de citroen in parten. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de groente, gehaktballen en tomaten over een grote schaal. Garneer met de gremolata.
video

Tray ba­ke met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­te­friet en gre­mo­la­ta

15-seconden-koken - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 16 g
Tags

Traybake met gehaktballetjes, groentefriet en gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­te­friet en gre­mo­la­ta

1
1
  • 800 g groentefriet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad

Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met het venkelzaad, zout en peper. Bak in het midden van de oven ca. 35 min. gaar.

3
3
  • 200 g venkelworsten

Snijd ondertussen de worsten met een scherp mesje open en schep het worstvlees eruit. Draai met vochtige handen 6 balletjes van het worstvlees.

4
4

Neem na 20 min. de groente uit de oven en schep om. Leg de gehaktballen erbij en bak nog 15 min.

5
5
  • 1 citroen
  • 10 g peterselie
  • 1 teen knoflook

Maakt ondertussen de gremolata. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en de knoflook zeer fijn.

6
6
  • 1 el olijfolie

Meng samen met de rest van de olijfolie door elkaar.

7
7

Snijd de citroen in parten.

8
8
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de groente, gehaktballen en tomaten over een grote schaal. Garneer met de gremolata.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.