Chee­se­bur­ger met groen­te­friet en yog­hurt­mayo

Dat deze frites gemaakt zijn van groenten ziet helemaal niemand.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat deze frites gemaakt zijn van groenten ziet helemaal niemand. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 14-18 min. Keer halverwege. Leg de laatste minuut op elke burger een plakje cheddar.
  3. Neem na 20 min. de bakplaat uit de oven en leg de Twentse bolletjes naast de groentefriet en bak nog 10 min. in het midden van de oven.
  4. Was ondertussen de tomaten en snijd in plakjes. Meng de yoghurt met de mayonaise.
  5. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met wat sla, 2 plakjes tomaat, 1 hamburger en 1 el ketchup. Verdeel de hamburgers over de borden en serveer de groentefriet met de yoghurtmayo erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.105 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 42 2016

Cheeseburger met groentefriet en yoghurtmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­bur­ger met groen­te­friet en yog­hurt­mayo

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 zak groentefriet
  • 3 el olijfolie

Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Bak in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 4 Black Angus burgers
  • 75 g cheddar kaasplakjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 14-18 min. Keer halverwege. Leg de laatste minuut op elke burger een plakje cheddar.

5
5
  • 4 Twentse bollen

Neem na 20 min. de bakplaat uit de oven en leg de Twentse bolletjes naast de groentefriet en bak nog 10 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 2 tomaten
  • 85 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 3 el mayonaise

Was ondertussen de tomaten en snijd in plakjes. Meng de yoghurt met de mayonaise.

7
7
  • 100 g botersla
  • 4 el ketchup

Snijd de broodjes overlangs doormidden. Beleg elk broodje met wat sla, 2 plakjes tomaat, 1 hamburger en 1 el ketchup.

8
8

Verdeel de hamburgers over de borden en serveer de groentefriet met de yoghurtmayo erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.