Har­ti­ge pan­nen­koe­ken

Laat de stroop maar in de kast, op deze pannenkoeken leggen we kaas en groenten

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Laat de stroop maar in de kast, op deze pannenkoeken leggen we kaas en groenten 4 personen
3 107

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met de fijne rasp. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  2. Doe de pannenkoekenmix in een grote kom en meng met een garde met de melk, eieren en ⅔ van de selderiezout. Roer de spinazie en aardappel erdoor.
  3. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd het kapje van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de sjalot, paprika en de rest van het selderiezout 3 min. op middelhoog vuur. Schep de groenten uit de pan en houd apart.
  4. Verhit vervolgens in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag (Ø 24 cm) elk ½ el olie. Schep in elke pan 1 soepopscheplepel beslag en bedek de bodem ermee. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege met behulp van een bord. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie en bak zo 2 pannenkoeken per persoon. Snijd de camembert in plakjes. Beleg elke pannenkoek voor de helft met een paar plakjes camembert en gebakken groenten en vouw voor ⅓ dubbel, zodat de vulling nog zichtbaar is.

variatietip:

Je kunt het selderiezout ook vervangen door 1 tl zout.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.455 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hartige pannenkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge pan­nen­koe­ken

1
1
  • 300 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met de fijne rasp.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 450 g spinazie

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 200 g pannenkoekenmix
  • 500 ml houdbare halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 2 tl selderiezout

Doe de pannenkoekenmix in een grote kom en meng met een garde met de melk, eieren en het selderiezout. Roer de spinazie en aardappel erdoor.

4
4
  • 3 sjalotten
  • 2 groene paprika's

Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd het kapje van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl selderiezout

Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot, paprika en het selderiezout 3 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie

Schep de groenten uit de pan en houd apart. Verhit vervolgens in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag (Ø 24 cm) elk ½ el olie.

7
7

Schep in elke pan 1 soepopscheplepel beslag en bedek de bodem ermee. Bak 6 min. op middelhoog vuur.

8
8

Keer halverwege met behulp van een bord.

9
9
  • 3 el zonnebloemolie
  • 250 g camembert

Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie en bak zo 2 pannenkoeken per persoon. Snijd de camembert in plakjes.

10
10

Beleg elke pannenkoek voor de helft met een paar plakjes camembert en gebakken groenten en vouw voor ⅓ dubbel, zodat de vulling nog zichtbaar is.

variatietip:

Je kunt het selderiezout ook vervangen door 1 tl zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.