Boe­ren­kool­pan­nen­koek­jes met spek

Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui. 4 personen
4 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. uit. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot halverwege toe.
  2. Klop de eieren los en meng met de melk en pannenkoekenmix tot een dik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Giet de boerenkool af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit. Roer de boerenkool, spekblokjes en sjalotten met het braadvet door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.
  3. Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege. Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.

bereidingstip:

Je kunt de pannenkoekjes 's ochtends al bakken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Doe de pannenkoekjes 's avonds in een ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal ca. 10 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C.

combinatietip:

Lekker met kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.675 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolpannenkoekjes met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­pan­nen­koek­jes met spek

1
  • 300 g boerenkool

Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar.

2
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 sjalotten

Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. uit. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot halverwege toe.

3
  • 3 eieren
  • 600 ml melk
  • 400 g meergranen pannenkoekenmix

Klop de eieren los en meng met de melk en pannenkoekenmix tot een dik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout.

4

Giet de boerenkool af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit.

5

Roer de boerenkool, spekblokjes en sjalotten met het braadvet door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.

6
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege.

7
  • 2 el zonnebloemolie

Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal tot het beslag op is.

8

Serveer warm. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de pannenkoekjes 's ochtends al bakken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Doe de pannenkoekjes 's avonds in een ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal ca. 10 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C.

combinatietip:

Lekker met kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.