Stamp­pot met roer­bak­reep­jes

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en laat in 20 min. gaar koken. Snipper de ui en kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes in 10 minuten gaar. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels af en stamp met de melk tot puree.
  3. Houd een paar takjes waterkers achter en schep de rest van de waterkers en tuinerwten door de puree. Laat 1 min. meewarmen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Schep de roerbakreepjes erop en garneer met de achtergehouden waterkers.

Tip:

Indien waterkers niet verkrijgbaar is, vervangen door 2 zakjes tuinkers (Biologisch).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 10-11

Stamppot met roerbakreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot met roer­bak­reep­jes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 2 uien

Schil de aardappelen, snijd in stukjes en laat in 20 min. gaar koken. Snipper de ui en kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.

2
2
  • 4 el zonnebloemolie
  • 300 g roerbakreepjes
  • 450 g tuinerwten

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes in 10 minuten gaar. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 150 ml halfvolle melk

Giet de aardappels af en stamp met de melk tot puree.

4
4
  • 150 g waterkers

Houd een paar takjes waterkers achter en schep de rest van de waterkers en tuinerwten door de puree. Laat 1 min. meewarmen.

5
5

Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Schep de roerbakreepjes erop en garneer met de achtergehouden waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.