Pit­ti­ge kip met Mexi­caan­se rijst

Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
caribisch hoofdgerecht Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan. 4 personen
2 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water. Meng de saus, ½ el gemalen koriander, de paprikapoeder en 2 el olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.
  2. Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maïskolf in aluminiumfolie.
  3. Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.
  4. Verhit halverwege de oventijd de rest van de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de rest van de gemalen koriander 1 min. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen. Snijd de koriander grof en schep deze met de bonen erdoor. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.
  5. Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige kip met Mexicaanse rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip met Mexi­caan­se rijst

1
1
  • 300 g kipdijfilet
  • 400 g zwarte bonen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water.

2
2
  • 2 el Frank's RedHot original saus
  • ½ el gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 2 el koolzaadolie

Meng de saus, gemalen koriander, paprikapoeder en olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.

3
3
  • 4 maiskolven

Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maiskolf in aluminiumfolie.

4
4

Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.

5
5
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el gemalen koriander (ketoembar)

Verhit halverwege de oventijd de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de gemalen koriander 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 400 g roerbakrijst
  • 750 ml kraanwater

Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen.

7
7
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof en schep samen met de bonen door de rijst. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.

8
8

Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.