Brood­je kip met pit­ti­ge boe­ren­kool

Leuke variatie op het blaadje sla: boerenkool op brood. Deze pittige variant met rode peper combineert goed met de zachte kip en frisse appel.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Leuke variatie op het blaadje sla: boerenkool op brood. Deze pittige variant met rode peper combineert goed met de zachte kip en frisse appel. 4 personen
4 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Voeg het zout en de kip toe. Kook de kip in 10 min. gaar, houd het water tegen de kook aan (pocheren). Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringetjes en de paprika in reepjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de paprikapoeder en knoflook 30 sec. Voeg de boerenkool, rode peper, paprika en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur.
  3. Leg de kip op een bord en trek met 2 vorken het vlees in plukjes uit elkaar. Meng er 4 el barbecuesaus en 1 tl RedHot saus door. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne reepjes (julienne).
  4. Snijd de pistolets open en bedek de onderste helften achtereenvolgens met boerenkool, appel en kip. Meng de rest van de barbecuesaus met de rest van de RedHot saus en verdeel over de kip.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broodje kip met pittige boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je kip met pit­ti­ge boe­ren­kool

1
  • 1 liter kraanwater
  • 1 el zout
  • 300 g kipdijfilet

Breng het water aan de kook. Voeg het zout en de kip toe. Kook de kip in 10 min. gaar, houd het water tegen de kook aan (pocheren).

2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringetjes en de paprika in reepjes.

3
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gerookt paprikapoeder

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de paprikapoeder en knoflook 30 sec.

4
  • 300 g boerenkool

Voeg de boerenkool, rode peper, paprika en eventueel zout toe aan de pan en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.

5
  • 4 el Amerikaanse barbecuesaus
  • 1 tl RedHot original saus

Leg de kip op een bord en trek met 2 vorken het vlees in plukjes uit elkaar. Meng de barbecuesaus en de RedHot saus erdoor.

6
  • 1 smaakvolle en knapperige appel

Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne reepjes (julienne).

7
  • 4 bruine pistolets

Snijd de pistolets open en bedek de onderste helften achtereenvolgens met boerenkool, appel en kip.

8
  • 2 el Amerikaanse barbecuesaus
  • 2 tl RedHot original saus

Meng de barbecuesaus en RedHot saus en verdeel over de kip. Lekker!

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.