Kip met avo­ca­do-man­gosal­sa

Friszoet, zacht én pittig: dit kipgerecht heeft het allemaal

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Friszoet, zacht én pittig: dit kipgerecht heeft het allemaal 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kipdijfilet in de lengte. Meng in een ruime kom met de harissa, olie en het venkelzaad. Bestrooi met peper en eventueel zout en laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.
  2. Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
  3. Doe de mango, sjalot, het limoenrasp, -sap, de tomaat en munt in een kom en schep om. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep samen met de rest van de olie door de salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet apart.
  4. Verhit de grillpan en gril de kipdijfilet in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de salsa.

combinatietip:

Lekker met taco’s.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kip met avocado-mangosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met avo­ca­do-man­gosal­sa

1
1
  • 300 g scharrelkipdijfilet
  • 3 tl harissa
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 tl gemalen venkelzaad

Halveer de kipdijfilet in de lengte. Meng in een ruime kom met de harissa, olie en het venkelzaad.

2
2

Bestrooi met peper en eventueel zout en laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.

3
3
  • 1 mango

Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

4
4
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot zo fijn mogelijk.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 120 g gele tomaten

Snijd de tomaten in kleine stukjes.

7
7
  • 7½ g munt

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

8
8

Doe de mango, sjalot, het limoenrasp, -sap, de tomaat en munt in een kom en schep om.

9
9
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

10
10
  • 1 el koolzaadolie

Schep samen met de rest van de olie door de salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet apart.

11
11

Verhit de grillpan en gril de kipdijfilet in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de salsa.

combinatietip:

Lekker met taco’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.