Ge­bak­ken kriel­tjes met krui­den

Lekker én eenvoudig: krieltjes bakken en tijm, bieslook en peterselie toevoegen.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Lekker én eenvoudig: krieltjes bakken en tijm, bieslook en peterselie toevoegen. 4 personen
4 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
  2. Verhit de olie in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de aardappelen in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

variatietip:

Ook lekker als salade.

video

Aard­ap­pe­len bak­ken

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken krieltjes met kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken kriel­tjes met krui­den

1
1
  • 1 kg ongeschilde krieltjes

Halveer de krieltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Kook 10 min. in water met zout. Giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de aardappelen in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3
  • 7½ g verse tijm
  • 25 g bieslook
  • 20 g platte peterselie

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en peterselie fijn.

4
4

Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

variatietip:

Ook lekker als salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.