As­per­ges met bo­ter, ham en ei

Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst!

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst! 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aspergepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zoveel water dat de kopjes er nog bovenuit steken. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. staan. Je kunt de asperges ook in een pan koken waar ze liggend in passen.
  2. Kook ondertussen in 8 min. de eieren hard. Laat ze schrikken en pel ze.
  3. Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 op 1 met het kookvocht van de asperges (per 100 g boter 100 ml kookvocht toevoegen) en roer tot een egale saus. Leg de plakken ham er dubbelgevouwen en dakpansgewijs in en laat 5 min. warm worden op laag vuur.
  4. Snijd de eieren in parten en de peterselie fijn. Verdeel de asperges over de borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Leg de eieren erbij. Bestrooi met wat peterselie.

variatietip:

In plaats van zelf asperges te schillen kun je ook geschilde asperges (pak 280 g) gebruiken.

video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met boter, ham en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met bo­ter, ham en ei

1
1
  • 1½ kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2

Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zoveel water dat de kopjes er nog bovenuit steken.

Tip: Heb je geen asperge pan? Je kunt de asperges ook in een pan koken waar ze liggend in passen.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3

Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. staan.

4
4
  • 4 eieren

Kook ondertussen in 8 min. de eieren hard. Laat ze schrikken en pel ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

5
5
  • 100 g boter

Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 op 1 met het kookvocht van de asperges (per 100 g boter 100 ml kookvocht toevoegen) en roer tot een egale saus.

6
6
  • 200 g achterham

Leg de plakken ham er dubbelgevouwen en dakpansgewijs in en laat 5 min. warm worden op laag vuur.

7
7
  • 10 g platte peterselie

Snijd de eieren in parten en de peterselie fijn.

8
8

Verdeel de asperges over de borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Leg de eieren erbij. Bestrooi met wat peterselie.

variatietip:

In plaats van zelf asperges te schillen kun je ook geschilde asperges (pak 280 g) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.