Boerenkool met worst uit de koekenpan
Aardappelen met boerenkool uit de koekenpan: niet als stamppot, maar gebakken als een tortilla.
515 kcal
25 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
270 g
2
2 el
6
450 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 09 - Verrassend Hollands
Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.
Verwijder ondertussen het vel van de worsten en de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. Bak de aardappelschijfjes 1 min. mee. Schep regelmatig om.
Klop ondertussen de eieren in een ruime kom. Doe de boerenkool in een zeef, duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel en roer de boerenkool door het ei. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Schenk het ei-boerenkoolmengsel over de aardappelen en verdeel gelijkmatig over de pan. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. bakken, totdat het ei gestold is.
- bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en verwarm ca. 20 min. in de oven op 150 ºC.
- combinatietipLekker met piccalilly en mosterd.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Boerenkool met worst uit de koekenpan
Aardappelen met boerenkool uit de koekenpan: niet als stamppot, maar gebakken als een tortilla.

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.
Verwijder ondertussen het vel van de worsten en de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. Bak de aardappelschijfjes 1 min. mee. Schep regelmatig om.
Klop ondertussen de eieren in een ruime kom. Doe de boerenkool in een zeef, duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel en roer de boerenkool door het ei. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Schenk het ei-boerenkoolmengsel over de aardappelen en verdeel gelijkmatig over de pan. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. bakken, totdat het ei gestold is.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en verwarm ca. 20 min. in de oven op 150 ºC.
combinatietip:Lekker met piccalilly en mosterd.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappel
270 g verse Catalaanse braadworsten
2 uien
2 el traditionele olijfolie
6 middelgrote scharreleieren
450 g diepvries boerenkool




