Boe­ren­kool met worst uit de koe­ken­pan

Aardappelen met boerenkool uit de koekenpan: niet als stamppot, maar gebakken als een tortilla.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Aardappelen met boerenkool uit de koekenpan: niet als stamppot, maar gebakken als een tortilla. 4 personen
2 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de worsten en de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. Bak de aardappelschijfjes 1 min. mee. Schep regelmatig om.
  3. Klop ondertussen de eieren in een ruime kom. Doe de boerenkool in een zeef, duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel en roer de boerenkool door het ei. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Schenk het ei-boerenkoolmengsel over de aardappelen en verdeel gelijkmatig over de pan. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. bakken, totdat het ei gestold is.

combinatietip:

Lekker met piccalilly en mosterd.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en verwarm ca. 20 min. in de oven op 150 ºC.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkool met worst uit de koekenpan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool met worst uit de koe­ken­pan

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Verwijder ondertussen het vel van de worsten en snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. Bak de aardappelschijfjes 1 min. mee. Schep regelmatig om.

4
4
  • 6 eieren
  • 450 g boerenkool deelblokjes (diepvries)

Klop ondertussen de eieren in een ruime kom. Doe de boerenkool in een zeef en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

5
5

Roer de boerenkool door het ei.

6
6

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

7
7

Schenk het ei-boerenkoolmengsel over de aardappelen en verdeel gelijkmatig over de pan.

8
8

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. bakken, totdat het ei gestold is.

combinatietip:

Lekker met piccalilly en mosterd.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en verwarm ca. 20 min. in de oven op 150 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.