Worst-lin­zen­scho­tel

1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker! 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
  3. Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  5. Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.

combinatietip:

Lekker met een schep Griekse yoghurt; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Tip:

Voor de volgende dag! Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop 4 eieren los en meng door de achtergehouden linzenschotel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg het ei-linzenmengsel toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. stollen. Bak ondertussen 2 ambachtelijke baguettes (brood, AH Excellent) ca. 8 min. in de oven. Snijd het brood in sneetjes. Verdeel de frittata in kwarten, serveer met het brood en 1 potje bruschetta topping tomaat (195 g) en garneer met 25 g waterkers (zak 75 g).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Worst-linzenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worst-lin­zen­scho­tel

1
1
  • ½ struik bleekselderij
  • 4 tenen knoflook
  • 800 g linzen

Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem.

3
3
  • 1 kg hutspotgroenten
  • 1 el gerookte-paprikapoeder zoet
  • 1 el venkelzaad

Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 50 g waterkers
  • 1 el olijfolie

Meng ondertussen de waterkers met de olie.

7
7

Bewaar een derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.

combinatietip:

Lekker met een schep Griekse yoghurt; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.