Roer­bakspi­na­zie met cour­get­te

Fris, licht en slank bijgerecht met lekker veel groenten.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Fris, licht en slank bijgerecht met lekker veel groenten. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg ondertussen de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de courgette in schuine plakken van ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de courgette met het citroenrasp en de knoflook al omscheppend 3 min. op hoog vuur. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met 2 el citroensap en verwarm nog 2 min.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Roerbakspinazie met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bakspi­na­zie met cour­get­te

1
1
  • 1 el koolzaadolie
  • 600 g gewassen spinazie

Verhit de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

2
2
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Voeg ondertussen de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe.

3
3

Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

4
4
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook

Snijd de courgette in schuine plakken van ½ cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 2 el koolzaadolie

Verhit de olie in de wok en bak de courgette met het citroenrasp en de knoflook al omscheppend 3 min. op hoog vuur.

7
7

Voeg de spinazie toe, breng op smaak met 2 el citroensap en verwarm nog 2 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.