Huts­pot uit de oven met ge­krui­de ha­zel­no­ten

Hollandse hutspot nieuwe stijl, met venkelolie en knoflook, en hazelnoten met kruidige kerrie en kaneel.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollandse hutspot nieuwe stijl, met venkelolie en knoflook, en hazelnoten met kruidige kerrie en kaneel. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)
  • ovenschaal (10 x 15 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus het venkelzaad in de vijzel en schep om met 4 el olie en het zeezout. Breng op smaak met peper.
  2. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook. Doe de aardappelen, groenten en knoflook in de grote ovenschaal en schep om met de venkelolie. Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om.
  3. Meng ondertussen de hazelnoten met de rest van de olie, de kaneel en kerrie in de kleine ovenschaal. Rooster ca. 10 min. boven in de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Neem de groenten uit de oven en pel de knoflook. Stamp de groenten en knoflook grof. Meng de boter en melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de hazelnoten.
video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot uit de oven met ge­krui­de ha­zel­no­ten

1
1
  • 2 el venkelzaad
  • 4 el koolzaadolie
  • 2 tl zeezout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus het venkelzaad in de vijzel en schep om met de olie en het zeezout. Breng op smaak met peper.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

2
2
  • 400 g winterpeen
  • 4 uien

Schil de winterpeen en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten.

3
3
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

4
4

Doe de aardappelen, groenten en knoflook in de grote ovenschaal en schep om met de venkelolie.

5
5

Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om.

6
6
  • 95 g hazelnoten
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl kerrie

Meng ondertussen de hazelnoten met de olie, kaneel en kerrie in de kleine ovenschaal. Rooster ca. 10 min. boven in de oven.

7
7

Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen.

8
8

Neem de groenten uit de oven en pel de knoflook. Stamp de groenten en knoflook grof.

9
9
  • 25 g boter
  • 200 ml volle melk

Meng de boter en melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.