Gnoc­chi met spek en peco­ri­no

Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans.

(292)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Weer eens iets anders dan pasta, en toch heerlijk Italiaans. 4 personen
3 292

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
  3. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 479 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met spek en pecorino

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met spek en peco­ri­no

1
1
  • 75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege.

2
2

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 360 g tomatenmix

Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 500 g gnocchi di patate

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 125 g rucola
  • 75 g Pecorino Romano
  • 15 g basilicum

Giet af, schep op een platte schaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.