Ver­se fri­tes

Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen: er gaat niets boven zelfgemaakte verse frites!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen: er gaat niets boven zelfgemaakte verse frites! 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurvet
  • keukenthermometer
  • frituurpan of ruime pan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in staafjes van 1 cm breed.
  2. Doe de aardappelstaafjes in een pan heet water. Zet op de kleinste pit en laat 30 min. garen. Zorg ervoor dat het water niet aan de kook komt. Giet de aardappelstaafjes af, spreid uit over een schone theedoek en laat in 45 min. helemaal afkoelen.
  3. Verwarm het frituurvet in de frituurpan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in delen 8 min. Ze zijn klaar als ze net beginnen te kleuren. Schep uit het vet op keukenpapier. Laat in 45 min. helemaal afkoelen.
  4. Verwarm het frituutvet in de frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in delen in ca. 5 min. goudbruin en knapperig. Schep uit het vet in een schaal met keukenpapier. Bestrooi met zout, schep om en serveer.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Verse frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se fri­tes

1
1
  • 1 kg frietaardappelen of kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in staafjes van 1 cm breed.

2
2

Doe de aardappelstaafjes in een pan heet water. Zet op de kleinste pit en laat 30 min. garen. Zorg ervoor dat het water niet aan de kook komt.

3
3

Giet de aardappelstaafjes af, spreid uit over een schone theedoek en laat in 45 min. helemaal afkoelen.

4
4

Verwarm het frituurvet in de frituurpan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

Frituren

Instructievideo

01:34 min.

5
5

Bak de frites in delen 8 min. Ze zijn klaar als ze net beginnen te kleuren. Schep uit het vet op keukenpapier. Laat in 45 min. helemaal afkoelen.

6
6

Verwarm het frituutvet in de frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

7
7

Bak de frites in delen in ca. 5 min. goudbruin en knapperig. Schep uit het vet in een schaal met keukenpapier. Bestrooi met zout, schep om en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.