Ro­mi­ge ri­cot­ta & zo­mer­fruit­pu­ree

Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Ideaal toetje voor een buitendiner: zomers, zoet en zo klaar. 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • handmixer
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de slagroom in een hoge (maat)beker. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg met 2/3 van de suiker toe aan de room. Klop met de mixer de room stijf, voeg de ricotta toe en mix nog 10 sec.
  2. Houd per persoon 2 aardbeien apart. Pureer de frambozen met de rest van de aardbeien en de suiker met de staafmixer. Snijd de achtergehouden aardbeien in kwarten.
  3. Verdeel de fruitpuree en aardbeipartjes over kommen of (cocktail)glazen en verdeel het room-ricottamengsel erover.

bewaartip:

Je kunt de room en de fruitpuree 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide in aparte kommen afgedekt in de koelkast.

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Romige ricotta & zomerfruitpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ri­cot­ta & zo­mer­fruit­pu­ree

1
1
  • 125 ml slagroom
  • 1 vanillestokje

Schenk de slagroom in een hoge (maat)beker. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

2
2
  • 2 tl suiker
  • 100 g ricotta

Voeg met de suiker toe aan de room. Klop met de mixer de room stijf, voeg de ricotta toe en mix nog 10 sec.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

3
3
  • 300 g aardbeien
  • 80 g frambozen
  • 1 tl suiker

Houd per persoon 2 aardbeien apart. Pureer de frambozen met de rest van de aardbeien en de suiker met de staafmixer.

4
4

Snijd de achtergehouden aardbeien in kwarten.

5
5

Verdeel de fruitpuree en aardbeipartjes over de kommen of (cocktail)glazen en verdeel het room-ricottamengsel erover.

bewaartip:

Je kunt de room en de fruitpuree 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide in aparte kommen afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.