Yog­hurt pan­na cot­ta met fruit

Deze versie is net wat frisser door de yoghurt en de saus met citroen.

(329)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Deze versie is net wat frisser door de yoghurt en de saus met citroen. 4 personen
4 329

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 aluminium timbaaltjes Ø ca. 6 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje. Voeg suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem van het vuur.
  2. Week ondertussen gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de yoghurt toe. Snijd helft van aardbeien in stukjes en voeg toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd ondertussen de rest van aardbeien ook in stukjes. Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op borden. Verdeel de aardbeien, frambozen en bramen eromheen.
video

Pan­na cot­ta ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Yoghurt panna cotta met fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yog­hurt pan­na cot­ta met fruit

1
1
  • 250 ml slagroom

Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

3
3

Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje.

4
4
  • 50 g suiker

Voeg suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem van het vuur.

5
5
  • 3 blaadjes gelatine

Week ondertussen gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

6
6
  • 250 g Griekse yoghurt

Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de yoghurt toe.

7
7
  • 125 g aardbeien

Snijd aardbeien in stukjes en voeg toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes.

8
8
  • 125 g aardbeien

Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Snijd ondertussen rest van aardbeien in stukjes.

9
9

Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan.

10
10
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen

Stort de panna cotta's op borden. Verdeel de aardbeien, frambozen en bramen eromheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.