Ra­bar­ber met va­nil­le­room

Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber. 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en stokje met het water aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur trekken. Breng het water opnieuw aan de kook, verwijder het stokje en los de suiker erin op. Laat afkoelen.
  2. Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast koud worden. Snijd de rabarber in stukken van ca. 2 cm. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber 3 min.
  3. Strooi de rest van de suiker erover en laat karamelliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog 2 min. Snijd de aardbeien in stukjes. Schep de rabarber in schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de aardbeien erover.

combinatietip:

Rabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanilleyoghurt- of vla bijvoorbeeld.

video

Ra­bar­ber be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 2 g
Tags

Rabarber met vanilleroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber met va­nil­le­room

1
  • 1 vanillestokje
  • 50 ml kraanwater

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en stokje met het water aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur trekken.

2
  • 3 el suiker

Breng het water opnieuw aan de kook, verwijder het stokje en los de suiker erin op. Laat afkoelen.

3
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml Griekse yoghurt

Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast koud worden.

4
  • 500 g rabarber
  • 25 g boter

Snijd de rabarber in stukken van ca. 2 cm. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber 3 min.

5
  • 3 el suiker
  • 2 el aardbeienlikeur
  • 125 g aardbeien

Strooi de rest van de suiker erover en laat karamelliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog 2 min. Snijd de aardbeien in stukjes.

6

Schep de rabarber in schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de aardbeien erover. Lekker!

combinatietip:

Rabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanilleyoghurt- of vla bijvoorbeeld.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.