Bloem­kool­cous­cous met kal­koen en tuin­bo­nen

Lekker veel groente op je bord, met tuinbonen en couscous van bloemkool. Noten, kruiden en rozijnen maken het helemaal af.

(837)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker veel groente op je bord, met tuinbonen en couscous van bloemkool. Noten, kruiden en rozijnen maken het helemaal af. 4 personen
3 837

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.
  2. Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.
  4. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
  5. Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.
video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cous­cous met kal­koen en tuin­bo­nen

1
  • 1 kleine bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.

2
  • 250 g tuinbonen

Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze.

3
  • 95 g pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el curry madras

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur.

5
  • 50 g rozijnen

Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.

6
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.

7
  • 300 g kalkoenschnitzels
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig.

8

Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.