Pen­ne met tuin­bo­nen en pijn­boom­pit­ten

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge wok de pijnboompitten goudbruin, schep ze af en toe om. Laat ze afkoelen op een bordje.
  2. Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, de prei en het fijngehakt 3 min. Voeg de tuinboontjes en de tomatenblokjes toe en verwarm het geheel, onder af en toe omscheppen, op het laagste vuur nog 5 min.
  3. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Schep de penne en de pijnboompitten door de saus en serveer het gerecht in 4 diepe borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Penne met tuinbonen en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met tuin­bo­nen en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking

2
2
  • ½ zakje pijnboompitten

Rooster in een droge wok de pijnboompitten goudbruin, schep ze af en toe om. Laat ze afkoelen op een bordje.

3
3
  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 350 g preien
  • 350 g Tivall fijngehakt

Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, de prei en het fijngehakt 3 min.

4
4
  • 300 g tuinbonen
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tuinboontjes en de tomatenblokjes toe en verwarm het geheel, onder af en toe omscheppen, op het laagste vuur nog 5 min.

5
5

Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Schep de penne en de pijnboompitten door de saus en serveer het gerecht in 4 diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.