Prui­men­ge­bak

  • gebak
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 4 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Vet de taartvorm in. Was de pruimen, halveer en ontpit. Snijd alle helften in 3 stukjes. Verdeel de pruimenstukjes over de bodem van de taartvorm.
  2. Klop in een kom de Mon Chou, melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag. Schenk het beslag over de pruimen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Serveer warm en bestrooi eventueel met poedersuiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 32-33

Pruimengebak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prui­men­ge­bak

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 2 g boter
  • 500 g rijpe pruimen

Vet de taartvorm in. Was de pruimen, halveer en ontpit. Snijd alle helften in 3 stukjes. Verdeel de pruimenstukjes over de bodem van de taartvorm.

3
3
  • 194 ml Mon Chou Pan & Oven
  • 50 ml melk
  • 75 g bloem
  • 3 eieren
  • 75 g suiker
  • 8 g vanillesuiker

Klop in een kom de Mon Chou, melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag. Schenk het beslag over de pruimen.

4
4

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Serveer warm en bestrooi eventueel met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.