Open aard­bei­en­taart

  • gebak
  • 10 stuks
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 10 stuks
3 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • lage taartvorm (Ø 24-26 cm)
  • blindbakvulling
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap die 3 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en zet de vorm minimaal 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel blindbakvulling of peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is. Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taart ca. 20 min. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en zet de taart nog 8 min. in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen.
  3. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt) en doe de eidooiers in een kom. Klop in een kom met de handmixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een dikke crème, die als een breed lint van de garde loopt. Zeef de bloem en schep de bloem er luchtig door. Breng in een pannetje de melk aan de kook en schenk de melk al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de geklopte eidooiers. Laat het mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook komen en laat 3 min. heel zachtjes koken.
  4. Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Klop heel regelmatig om velvorming te voorkomen.Schep de banketbakkersroom in de taart en strijk hem gelijkmatig uit. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel in cirkels over de room.

Tip:

Basisrecept zoet taartdeeg: meng in een kom 225 g bloem met 2 el fijne tafelsuiker en een mespunt zout. Voeg 150 g koude boter in stukjes toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels. Roer 2 eidooiers met 1 ell water los, voeg het eimengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Laat het deeg, ingepakt in folie ca. 30 min. in de koelkast rusten.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Open aardbeientaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open aard­bei­en­taart

1
1
  • 2 g bloem
  • 1 portie zoet taartdeeg

Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap die 3 cm groter is dan de vorm.

2
2

Bekleed de vorm met het deeg en zet de vorm minimaal 30 min. in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4

Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel blindbakvulling of peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is.

5
5

Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taart ca. 20 min.

6
6

Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en zet de taart nog ca. 8 min. in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen.

7
7
  • 4 eieren

Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt) en doe de eidooiers in een kom.

8
8
  • 125 g suiker
  • 16 g vanillesuiker

Klop in een kom met de handmixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een dikke crème, die als een breed lint van de garde loopt.

9
9
  • 40 g bloem

Zeef de bloem en schep de bloem er luchtig door.

10
10
  • 500 ml melk

Breng in een pannetje de melk aan de kook en schenk de melk al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de geklopte eidooiers.

11
11

Laat het mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook komen en laat 3 min. heel zachtjes koken.

12
12

Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Klop heel regelmatig om velvorming te voorkomen.

13
13
  • 500 g aardbeien

Schep de banketbakkersroom in de taart en strijk hem gelijkmatig uit. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel in cirkels over de room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.