Bill Gran­ger's saus van rau­we to­ma­ten

Doordat je de saus een halfuur laat staan, mengen de smaken van de ingrediënten goed met elkaar

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Doordat je de saus een halfuur laat staan, mengen de smaken van de ingrediënten goed met elkaar 4 personen
2 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit een droge koekenpan, draai het vuur lager en rooster het venkelzaad erin, schud de pan van tijd tot tijd tot het aroma vrijkomt. Schud de zaadjes in een vijzel en wrijf ze met een stamper fijn. Zet opzij. Pureer alle ingrediënten tezamen in een foodprocessor. Breng de saus op smaak met zout en geef de smaken 30 min. de tijd om zich te mengen.

bereidingstip:

Je kunt de saus ook met de hand maken. Rasp de tomaten boven een kom, wrijf de knoflook tot puree en roer deze met de olijfolie en het venkelzaad door de tomatenpuree.

Tip:

Bron: Bill’s Italian Basics, Bill Granger.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Bill Granger's saus van rauwe tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bill Gran­ger's saus van rau­we to­ma­ten

1
1
  • ½ tl venkelzaad

Verhit een droge koekenpan, draai het vuur lager en rooster het venkelzaad erin, schud de pan van tijd tot tijd tot het aroma vrijkomt.

2
2

Schud de zaadjes in een vijzel en wrijf ze met een stamper fijn. Zet opzij.

3
3
  • 1 kg rijpe tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie

Pureer alle ingrediënten tezamen in een foodprocessor. Breng de saus op smaak met zout en geef de smaken 30 min. de tijd om zich te mengen.

bereidingstip:

Je kunt de saus ook met de hand maken. Rasp de tomaten boven een kom, wrijf de knoflook tot puree en roer deze met de olijfolie en het venkelzaad door de tomatenpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.