Gar­na­len in kro­kant jas­je

Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar!

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar! 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de eieren boven een kom, klop los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de bloem en panko elk in een andere kom. Schep de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
  2. Verhit 150 ml olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit 2 el olie in een wok en bak de paksoi, sambal en knoflook 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met 3 el sojasaus.
  4. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en (versgemalen) peper.
  5. Serveer het rijst-paksoimengsel met de garnalen.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.530 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Garnalen in krokant jasje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len in kro­kant jas­je

1
1
  • 2 eieren
  • 3 el bloem
  • 75 g panko breadcrumbs

Breek de eieren boven een kom, klop los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de bloem en panko elk in een andere kom.

2
2
  • 300 g gepelde rauwe garnalen

Schep de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.

3
3
  • 150 ml arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.

4
4

Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.

5
5
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie
  • 600 g gesneden paksoi
  • ½ el sambal badjak
  • 3 el Japanse sojasaus

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi, sambal en knoflook 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus.

6
6
  • 600 g 1 minuut witte rijst
  • 2 el Japanse sojasaus

Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper.

7
7

Serveer het rijst-paksoimengsel met de garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.