Kro­kan­te kip met se­sam­rijst

Het knapperige laagje om de kip maakt dit gerecht in één klap kidsfavoriet.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Het knapperige laagje om de kip maakt dit gerecht in één klap kidsfavoriet. 4 personen
2 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko en komijn. Haal de kip door het ei en dan door het panko-komijnmengsel, druk goed aan.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg nog 2 el olie toe.
  3. Schil en rasp ondertussen de gember. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min. Voeg de rijst en het sesamzaad toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Serveer de kip met de wokgroente en sesamrijst.

bereidingstip:

Een extra smaakmaker? Voeg in stap 5 nog 2 tl vissaus aan de groente en rijst toe. Laat dan het zout achterwege.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden koriander.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Krokante kip met sesamrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kip met se­sam­rijst

1
1
  • 1 ei
  • 75 g panko
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko en komijn.

2
2
  • 300 g kipfilethaasjes

Haal de kip door het ei en dan door het panko-komijnmengsel, druk goed aan.

3
3
  • 4 el arachideolie

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg de rest van de olie toe.

4
4
  • 2 cm verse gember

Schil en rasp ondertussen de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 600 g oosterse wokgroente

Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min.

6
6
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 2 el sesamzaad

Voeg de rijst en het sesamzaad toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Serveer de kip met de wokgroente en sesamrijst.

bereidingstip:

Een extra smaakmaker? Voeg in stap 5 nog 2 tl vissaus aan de groente en rijst toe. Laat dan het zout achterwege.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.