Mi­ni-aard­ap­pel­qui­ches

Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp.

  • hoofdgerecht
  • 12 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp. 12 stuks
3 160

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Doe de aardappel in een kom en meng met de rozemarijn, olie en eventueel zout. Verdeel de aardappel over de holtes van de ingevette vorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 15 min. in de oven tot de aardappel goudbruin is. Neem uit de oven.
  2. Snijd het spek in stukjes. Verhit een koekenpan en bak het spek in 4-6 min. krokant. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Rasp de kaas. Meng de slagroom, kaas en eieren met een garde.
  3. Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes. Schenk het ei-roommengsel erover. Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C en bak de quiches in ca. 15 min. gaar. Laat iets afkoelen en haal ze met een lepeltje uit de vorm.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-aardappelquiches

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-aard­ap­pel­qui­ches

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 600 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp.

3
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 3 el zonnebloemolie

Doe de aardappel in een kom en meng met de rozemarijn, olie en eventueel zout.

4

Verdeel de aardappel over de holtes van de ingevette vorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan.

5

Zet de vorm ca. 15 min. in de oven tot de aardappel goudbruin is. Neem uit de oven.

6
  • 100 g ontbijtspek

Snijd het spek in stukjes. Verhit een koekenpan en bak het spek in 4-6 min. krokant.

7
  • 3 bosuien
  • 75 g Parmezaanse kaas

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Rasp de kaas.

8
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren

Meng de slagroom, kaas en eieren met een garde.

9

Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes. Schenk het ei-roommengsel erover.

10

Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C en bak de quiches in ca. 15 min. gaar. Laat iets afkoelen en haal ze met een lepeltje uit de vorm. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.