Gor­di­ta's met ge­gril­de kip en avo­ca­do­sa­la­de

Dit gerecht voldoet aan alle wensen voor een perfect Mexicaans gerecht: supersnel klaar, boordevol groenten en lekker pittig.

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Dit gerecht voldoet aan alle wensen voor een perfect Mexicaans gerecht: supersnel klaar, boordevol groenten en lekker pittig. 4 personen
3 188

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilets in de breedte in 4 gelijke repen. Meng de kip met de kruidenmix en 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken. Pers de limoen uit en besprenkel de avocado met het sap. Halveer de tomaten.
  3. Meng de avocado met de koriander, tomaten, ui en de rest van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op elke gordita een beetje salade en verdeel de kipreepjes erover. Lekker met crème fraîche.

variatietip:

Houd je niet van koriander? Vervang deze dan door platte peterselie.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gor­di­ta's met ge­gril­de kip en avo­ca­do­sa­la­de

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 365 g kipdijfilet
  • 4 el burrito seasoning mix

Snijd de kipdijfilets in de breedte in 4 gelijke repen en meng ze met de kruidenmix en de olie.

2
2

Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken.

4
4
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en besprenkel de avocado met het sap.

5
5
  • 360 g tomatenmix
  • 1 kleine rode ui

Halveer de tomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen.

6
6
  • 15 g koriander
  • 2 el olijfolie

Meng de avocado met de koriander, de tomaten, de uienringen en de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper en zout.

7
7
  • 8 gordita's

Verwarm de gordita's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Schep op elke gordita een beetje salade en verdeel de kipreepjes erover.

variatietip:

Houd je niet van koriander? Vervang deze dan door platte peterselie.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.