Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

Een Mexicaans feestje: malse biefstuk in een knapperig jasje.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een Mexicaans feestje: malse biefstuk in een knapperig jasje. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de komijn, paprikapoeder en olie. Marineer hierin de biefstuk 1 uur, afgedekt en buiten de koelkast, zodat de biefstuk op kamertemperatuur komt.
  2. Snijd ondertussen de rode ui in zo dun mogelijke ringen. Halveer de tomaatjes. Snijd de jalapeñopeper in dunne ringetjes. Pers de limoen uit. Meng de ui, tomaat, peper en het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Laat de salade tot gebruik afgedekt staan. Haal de blaadjes los van de kropsla. Was en droog ze.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verhit de grillpan. Bestrooi de biefstuk met zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
  4. Verwarm de tacocones ca. 5 min. in de oven. Snijd de biefstuk in reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.
  5. Vul elke tacocone achtereenvolgens met een blaadje sla, biefstukreepjes, tomatensalade en plakjes avocado. Serveer met de rest van de tomatensalade apart erbij.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tacocones met biefstuk en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co­co­nes met bief­stuk en avo­ca­do

1
1
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 250 g biefstukken

Meng de komijn, paprikapoeder en olie. Marineer hierin de biefstuk 1 uur, afgedekt en buiten de koelkast, zodat de biefstuk op kamertemperatuur komt.

2
2
  • 1 rode ui
  • 350 g snoeptomatenmix

Snijd ondertussen de rode ui in zo dun mogelijke ringen. Halveer de tomaatjes.

3
3
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 limoen

Snijd de jalapeñopeper in dunne ringetjes. Pers de limoen uit.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4

Meng de ui, tomaat, peper en het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Laat de salade tot gebruik afgedekt staan.

5
5
  • 1 kropsla

Haal de blaadjes los van de kropsla. Was en droog ze.

6
6

Verwarm de oven voor op 170 °C. Verhit de grillpan.

7
7

Bestrooi de biefstuk met zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.

Biefstuk bakken

Instructievideo

02:37 min.

8
8
  • 12 mini-tacocones

Verwarm de tacocones ca. 5 min. in de oven.

9
9

Snijd de biefstuk in reepjes.

10
10
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

11
11

Vul elke tacocone achtereenvolgens met een blaadje sla, biefstukreepjes, tomatensalade en plakjes avocado.

12
12

Serveer met de rest van de tomatensalade apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.