Sui­ker­vrije ap­pel­taart met ha­ver­mout en cran­ber­ry’s

Geen geraffineerde suikers toegevoegd. Honing en kaneel maken de bodem van deze appel-cranberrytaart heerlijk zoet.

  • gebak
  • 10 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Geen geraffineerde suikers toegevoegd. Honing en kaneel maken de bodem van deze appel-cranberrytaart heerlijk zoet. 10 personen
3 123

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm met losse bodem (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, havermout, olie, 125 g honing, het ei, 1 el kaneel en het zout in een kom. Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg. Vet de taartvorm in met 2 tl olie.
  2. Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik. Verdeel de cranberry’s erover. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in stukjes en doe in een kom. Meng de rest van de honing en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Suikervrije appeltaart met havermout en cranberry’s

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sui­ker­vrije ap­pel­taart met ha­ver­mout en cran­ber­ry’s

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 125 g volkorenbloem
  • 60 g havermout
  • 100 ml kokosolie
  • 125 g honing
  • 1 ei
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 tl zout

Doe de bloem, havermout, olie, honing, het ei, de kaneel en het zout in een kom. Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg.

3
  • 2 tl kokosolie

Vet de taartvorm in met de olie. Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik.

4
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 300 g goudreinetten
  • 300 g jonagold appels

Verdeel de cranberry’s erover. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in stukjes en doe in een kom.

5
  • 50 g honing
  • 1 el gemalen kaneel

Meng de honing en de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm.

6

Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.