Groen­te­friet met fala­fel en yog­hurt­saus

Friet met mayonaise nieuwe stijl! Groenten met een slanke dip.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Friet met mayonaise nieuwe stijl! Groenten met een slanke dip. 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en knolselderij en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.
  2. Verwarm tijdens de laatste 10 min. oventijd de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bieslook fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de groentefriet op een schaal en serveer met de bieslookdip en falafelballetjes.

combinatietip:

Lekker met speltpita's

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Groentefriet met falafel en yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­friet met fala­fel en yog­hurt­saus

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 2 winterpenen
  • ½ knolselderij
  • 2 groene paprika's

Schil de winterpeen en knolselderij en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen.

3
  • 3 el rijstolie
  • 2 tl zeezoutmix groene kruiden

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout.

4

Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.

5
  • 234 g falafelballetjes

Verwarm tijdens de laatste 10 min. oventijd de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
  • 13 g verse bieslook
  • 100 ml magere yoghurt

Snijd ondertussen de bieslook fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met (versgemalen) peper.

7

Schep de groentefriet op een schaal en serveer met de bieslookdip en falafelballetjes. Lekker!

combinatietip:

Lekker met speltpita's

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.